Deus ex Machina brengt sinds 1976 nieuwe literatuur uit binnen- en buitenland met bijzondere aandacht voor jonge en/of debuterende auteurs en vertalers. Typerend is het werken met themanummers.

Deus ex Machina richt zich tot elke literatuurliefhebber met een kritische ingesteldheid en een grote honger naar diepgang, die tegelijk houdt van een vleugje verrassing. Toegankelijkheid is een belangrijk criterium om lezers over de streep te trekken. Het tijdschrift hecht eveneens aanzienlijk belang aan een aanlokkelijke, eigentijdse vormgeving en gaat regelmatig op zoek naar andere dragers dan papier.

Wist je dat …

  • Deus ex Machina – na DW B – het tweede oudste, gesubsidieerde Vlaamse literatuurtijdschrift is? Deus ex Machina bestaat sinds 1976 en bracht tot nog toe 175 nummers uit.
  • Dimitri Verhulst zich in 2002 op vraag van Deus ex Machina een tijdje liet opsluiten in het asielcentrum van Arendonk? De tekst die hij daarover voor ons schreef was de kiem van zijn boek Problemski Hotel.
  • Deus ex Machina naar aanleiding daarvan het televisiescherm haalde? Het themanummer in kwestie werd gepresenteerd in de ‘Rode Loper’ en was in een mum van tijd de deur uit. De redactie bezit nog één exemplaar van dit nummer – een collector’s item. Te koop voor 1000 euro: de opbrengst gaat naar een goed doel.

Het gezicht achter Deus ex Machina

Video
Cover Deus ex
Cover Deus Ex Machina 184
Cover Deus Ex Machina Schotse Literatuur
Cover Deus ex Machina 181 Laatbloeiers
Cover Deus Ex Machina 180

Praktisch

Deus Ex Machina verschijnt vier keer per jaar. Een los nummer kost € 12, een standaardabonnement in België € 40. Je kan ons tijdschrift in deze winkels kopen of ons rechtstreeks mailen.

Contact: info@deusexmachina.be

Website

Facebook

Instagram

Uit Deus Ex Machina

Essay
Essay
Essay
Essay
Essay
Poëzie
Interview
Poëzie
Proza