Jazz&mo’ is meer dan een tijdschrift, een verhaal in print, online én in het echt met een groovy flow, fijne interviews, pittige columns, snedige reviews en straffe foto’s. We vertrekken vanuit de Lage Landen, maar doen verder net zo min aan grenzen als het genre waarover we het hebben. We spelen met de veelzijdigheid, de avonturen en de tendensen van jazz vandaag.

Jazz&mo’ belooft zijn fans nog meer zin in jazz: om naar te luisteren, om op podia te ontdekken, om te spelen. Het tijdschrift wil informeren, voor ontdekkingen zorgen en inspireren.

Een magazine dat vier keer per jaar verschijnt, brengt geen nieuws heet van de naald. Het mikt op belevenis en service. Elk nummer krijgt een thema (cross-over, classics, sound of summer, gitaar, vrije improvisatie, blazers, jams, creatie, pop…). Bij interviews geven we inspiratiebronnen, albums en aankomende gigs mee. Geïnspireerd door het thema brengen we verhalen op zo’n manier dat de lezer achteraf denkt: wow, zo had ik het nog niet bekeken!

In 2017 kreeg het magazine, dat al sinds 2000 bestaat, een volledige make-over. Een nieuwe lay-out, ander papier, nog steeds veel aandacht voor sterke fotografie en inhoudelijk zit alles in een strakker jasje. En! We kregen een nieuwe naam. Jazz&mo’ verwijst uiteraard naar Jazzmozaïek, naar de reus op wiens schouders we verder bouwen, maar het betekent ook jazz and more en klinkt als jazzmodes, modern jazz, Satchmo…

Wist je dat Jazz&mo’ …

  • al sinds 2000 4 keer per jaar verschijnt?
  • het enige Nederlandstalige tijdschrift in Vlaanderen is over jazz, met een oplage van 3.500 exemplaren?
  • veel interessante albumrecensies bevat die je op weg helpen in je zoektocht naar jazz?
  • jaarlijks de Jazz&mo’ Award uitreikt aan een Belgische jazzmuzikant die zich onderscheidt op het gebied van vernieuwing, verbreding en verjonging in de jazz?
  • een uitgave van Muziekmozaïek Folk & Jazz vzw is die onder meer ook podiumkansen biedt aan zowel jazzmuzikanten als kleinkunst- en folkmuzikanten?

Vibes, grooves & funky licks

Papier is een mooi medium om het over muziek te hebben. Als je diep genoeg in de letters duikt en lang genoeg naar de foto's kijkt, hoor je vanzelf de muziek. Maar er is meer. De website van Jazz&mo' is het audiovisuele verlengstuk van het tijdschrift met video's, playlists en podcasts. Bovendien kunnen we hier wel heet van de naald albumrecensies en concertverslagen brengen.


Het gezicht achter Jazz&mo'

Video
Cover Jazz&mo' #25
Cover Jazz&mo' #24
Cover Jazz&mo' #23
Cover Jazz&mo' #22
Cover Jazz&mo' #21
Cover Jazz&mo' #20
Cover Jazz&mo' #19
Cover Jazz&mo' #18
Cover Jazz&mo' #17 - BAS
Cover Jazz&mo' #16
Cover Jazz&mo' #15
Cover Jazz&mo' #14
Cover Jazz&mo' #12

Jazz&mo’ verschijnt vier keer per jaar.
Een jaarabonnement kost 24 euro (35 euro EU buiten België).

Website: www.jazzandmo.be
Contact: redactie@jazzandmo.be
Facebook: www.facebook.com/jazzandmo
Instagram: www.instagram.com/jazzandmo

Adres: Muziekmozaïek folk & jazz vzw, Wijngaardstraat 5, 1775 Gooik
Telefoon: 0032/ 2 532 28 38

Uit Jazz&mo'

Interview
Recensie
Interview