Gonzo (circus) brengt nieuwswaardige inhoud zonder krampachtig hip te worden; elders wordt al genoeg gesproken over namen en geluiden die u reeds vertrouwd in de oren klinken. Gonzo (circus) wil hierop een aanvulling bieden met verrassende keuzes waarvan wij vinden dat ze ook gehoord en gezien mogen worden.

Muziek maakt de hoofdmoot uit van ons geschreven aanbod, maar onvermijdelijk duiken er ook beschouwingen op over kunst, media en maatschappij. We overstijgen de waan van de dag door context en een historisch perspectief te bieden. We verbinden de lijntjes over hokjes en grenzen heen, met boeiende artikelen, scherpe reviews en diepgaande interviews.

Gonzo (circus) is een trechter die uit het overvloedige actuele aanbod de muziek filtert die volgens ons belangrijk is, of dat in de toekomst kan worden. In die zin is Gonzo (circus) een ‘voorloper’ in de letterlijke zin van het woord: we besteden aandacht aan een artiest wanneer anderen het (nog) niet doen.

Gonzo (circus) durft kritisch te zijn, maar steeds met een positieve insteek. Onze kritiek is niet het verzuurde oordeel van een elite, maar een uitnodiging naar de lezer of bezoeker om zijn eigen smaak in vraag te stellen en aan te scherpen. Daarbij wordt het nooit zwaar op de hand; de vlotte taal, een relativerende ondertoon zorgen telkens weer voor een tijdschrift dat leest als een trein, met hier en daar zelfs plaats voor een
scheut satire..

Gonzo (circus) claimt geen hoogste oordeel, al onze schrijvers voelen zich hoogstpersoonlijk betrokken bij hun onderwerp. Want hoe gevarieerd onze muzikale smaak ook is, wat uiteindelijk elke Gonzo (circus)-journalist verbindt is een liefde voor muziek en kunst – een passie die doorklinkt op elke pagina van het tijdschrift.

Gonzo (circus) is verder een website met blog, recensies, series en meer. Ook is Gonzo (circus) een verzameling eigenzinnige professionals die avonden met muziek en andere kunstvormen (co-)cureren, debatten initiëren en cultuurliefhebbers op andere wijzen inspireren.

Wist je dat Gonzo (circus) …

  • het eerste blad ter wereld was om een cd bij te voegen als extraatje voor de lezers? Vanaf Gonzo (circus) #13 is dit de Mind The Gap-cd geworden.
  • ook elk jaar verschillende events (co-)cureert? Onder andere Mind The Gap Nights (op diverse locaties), The Rest Is Noise (Muziekgebouw aan ’t Ij in Amsterdam) en Eurosonic. Zo zetten we onze kennis en netwerk optimaal in om de muziek waarover we schrijven ook live te laten horen.
  • vaak het eerst is om over bands en labels te schrijven die later op grote festivals staan? Zo schreven we begin 2014 over Steve Gunn, L-I-E-S en Prostitutes. Die kon je dit jaar zien op Le Guess Who?, Autumn Falls, Rewire
Cover Gonzo (circus) 180
Cover Gonzo (circus) 167
Cover Gonzo (circus) 166
Cover Gonzo (circus) 158
Cover Gonzo (circus) 156

Praktisch

Gonzo (circus) verschijnt zes keer per jaar, honderd pagina’s dik en geheel in kleur, inclusief Mind The Gap-cd. Jaarabonnementen zijn vanaf € 34,44 verkrijgbaar, een losse editie kost € 10,95.

Website: gonzocircus.com

Contact: gc@gonzocircus.com

Facebook: www.facebook.com/gonzocircus

Twitter: @gonzocircusmag

Instagram: @gonzocircus