Lees wat er beweegt binnen de hedendaagse Nederlandstalige literatuur nog voor je buurman ervan hoort. Kluger Hans is een literair boorplatform voor opkomend en onbekend talent, in woord én beeld. Ontmoet het schrijftalent van morgen dat je niet zomaar in de bibliotheek om de hoek zal leren kennen: lees het papieren tijdschrift, bezoek het online platform Roergebied en kom naar onze evenementen. De volgende Lize Spit of Radna Fabias vind je dus in Kluger Hans. Vanuit de overtuiging dat de meest prikkelende literatuur zich aan de randen van de taal bevindt, bieden we immers ruimte aan auteurs om hun werk verder te laten ontwikkelen.

Tweemaal per jaar publiceren we een nieuw nummer, dat steeds in tandem gaat met het evenement Literaire Schurft. Elk jaar organiseren we ook een Literair Reservaat, een improvisatorische dierentuin waar auteurs, kunstenaars, critici en denkers van allerlei slag de mogelijkheid krijgen met elkaar in dialoog te gaan.

In het tijdschrift publiceren we nieuwe verhalen, poëzie, essays en theaterteksten van opkomend en onbekend talent. Het tijdschrift is een vrijplaats voor kritisch denken en koestert meerstemmigheid. Als boorplatform zoeken we teksten die de verbeelding prikkelen, de verwarring stimuleren en de verwondering bevorderen.

Onze nummers vertrekken vanuit thema’s die zowel een startpunt als een vrijgeleide bieden. Het papieren blad bevat naast een thematische invalshoek altijd vrije bijdragen.

cover Kluger Hans Algoritmes
cover Kluger Hans Het belang van het irrelevante

Praktisch

Een los nummer kost € 18. Gewoon lidmaatschap € 29, studentenlidmaatschap € 23 en steunend lidmaatschap € 100.

Contact: info@klugerhans.org

Website: www.klugerhans.org

Uit Kluger Hans

Poëzie
Poëzie
Poëzie
Essay
Poëzie