In de zomerspecial van Poëziekrant kun je alle gedichten lezen, die geschreven zijn voor Kunstenfestival Watou 2022. De helft van deze Poëziekrant is gewijd aan de 41ste editie van het Kunstenfestival Watou! Je leest nieuw werk van een twintigtal Nederlandstalige auteurs. Bovendien vind je ook een uitgebreide reportage over de voorbereidingen voor Watou 2022 Sense of Place, net zoals verschillende interviews met onder anderen curator Michaël Vandebril. De reportage over Watou 2022 lees je gratis via Folio. Met deze Watouspecial in Poëziekrant heb je meteen de hele catalogus met gedichten bij de hand. Wie nog geen ticket bestelde, twijfelt na het lezen van de gedichten niet langer om Watou te bezoeken.

Bovendien lees je in dit nummer de gedichten voor het reservaat van de traagheid, het project van de vorige Dichter des Vaderlands Carl Norac, dat voor de derde en laatste keer doorgaat op 21 juli in Watou. Ontdek nog voor het festival de gedichten van Aurélien Dony, Els Moors, Astrid Haerens, Jan Ducheyne en Paul Bogaert.

In deze zomerspecial maak je ook kennis met de genomineerden voor de Poëziedebuutprijs 2022: Babs Gons, Sarah Michaux en Dorien de Wit. De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 20 augustus in De Standaard der Letteren. Beluister hier een fragment uit elk van de drie genomineerde bundels.

Er zijn nieuwe gedichten van Roel Richelieu Van Londersele, over wie je weldra ook de digitale expo via Paukeslag kunt bezoeken, van Jo Govaerts en van Lotte Loncin. Bovendien maak je kennis met de winnaar van de grensoverschrijvende poëziewedstrijd 'Ik poëzie je graag' van Flirt Flamand.

Uiteraard zijn er ook heel wat recensies, zoals over het werk van Herlinda Vekemans, Mustafa Sitou, Koenraad Goudeseune, Dimitri Antonissen, Anne Van Amstel, Lo Fu, Dirk De Schutter en vele anderen. We bespreken de debuten van Julie Beirens, Astrid Haerens, Jonas Bruyneel en Jean-Paul Rosenberg.

Alfred Schaffer schrijft een nieuwe column. Ook de vaste rubrieken zoals ‘De filosoof’ (deze keer met Guido Vanheeswijck), ‘Gradus ad Parnassum’, het ‘SMAK-gedicht’ (door Kris Pint), ‘De schatkamer van Poëziecentrum’ en ‘U nu!’ (met Anke Brouwers) ontbreken niet!

Interesse in een papieren, digitaal of gecombineerd abonnement? Je ontdekt hier alle mogelijkheden. De losse nummers zijn verkrijgbaar via onze webshop. Abonneer je je nog vóór 30/09/2022, dan ontvang je 5 euro korting in onze webshop met de code ZOMERPK.
 
Veel leesplezier!