Humbug is een onstuimig en ongesubsidieerd filmmagazine dat wil enthousiasmeren, niet doceren. Meer kijken, beter kijken. En ja, ook herbekijken. In zijn rijk geïllustreerde kwartaalblad en op zijn wekelijks geüpdatete website wikt en weegt Humbug films, het oordeelt niet over smaken. In doordachte analyses en toegankelijke essays deelt het een visie op film. Wat ‘een’ kijk is, niet het heilige woord. Het wil een discussie op gang brengen, online en op papier. Aan de ontbijttafel en in de kroeg.

Een eeuw terug verwees ‘humbugging’ naar een schimmenspel in donkere kermistenten. Die vertoningen, dat was pure magie. Vandaag is ‘humbug’ volgens elke Engelsman echter ‘kletspraat’. Maar in zijn mooi geïllustreerde kwartaalblad en op zijn website kijkt Humbug voorbij de onzin om zo de ware magie van film weer helemaal in het middelpunt te zetten.


Het gezicht achter Humbug

Video

Praktisch

Humbug Magazine verschijnt driemaandelijks op papier en verstuurt wekelijks een goed gevulde nieuwsbrief. Abonneren kan al vanaf €40. Losse nummers koop je voor €12.

Website: www.humbugmag.be

Contact: info@humbugmag.be

Sociale media: Instagram + Twitter + Facebook

Uit Humbug