Het kwaliteitsmagazine Folk, uitgegeven door Muziekmozaïek vzw, vier keer per jaar een brede, kleurrijke waaier aan nieuwtjes uit de folkwereld en aanverwante genres. Je leest er naast diepgravende en vermakelijke interviews met muzikanten ook boeiende reportages, achtergrondartikels, cd-recensies, noem maar op… Op die manier enthousiasmeert Folk een breed publiek.

In 2012 kreeg het magazine, dat al sinds 1987 bestaat, een volledige make-over. Een nieuwe lay-out, ander papier en meer aandacht voor inhoud en vormgeving. En! We kregen een nieuwe naam. Folk verwijst uiteraard naar folkmuziek, maar uiteraard naar nog veel meer. Aanverwante genres zoals kleinkunst, roots, singer-songwriters,… komen ook allemaal aan bod in het magazine.

Wist je dat?

  • Folk in 1987 begonnen is onder de naam Goe Vollek!?
  • Folk het enige Nederlandstalige tijdschrift in Vlaanderen is over folk, met een oplage van 2.500 exemplaren, vol interessante albumrecensies die je op weg helpen in je zoektocht naar folkmuziek en aanverwante genres?
  • Folk een uitgave van Muziekmozaïek Folk & Jazz vzw is die ook podiumkansen biedt aan onder meer folk-, jazz- en kleinkunstmuzikanten?

Het gezicht achter Folk

Video
Folkmagazine 4
Folkmagazine 1 van 2021
Cover Folk december 2020
Cover Folk september 2020
Cover Folk juni 2020

Praktisch

Folk verschijnt vier keer per jaar.
Een jaarabonnement kost 24 euro (35 euro buiten België) en je kan ook per nummer een magazine aankopen aan € 7,5 per stuk.

Website: www.folkmagazine.be
Contact: ilse.coppieters@muzmoz.be
Facebook en Instagram
Adres: FOLK, Wijngaardstraat 5, 1775 Gooik
Telefoon: +32 – 2 532 28 38