Driemaal is scheepsrecht, of toch voor diegene die nog een laatste keer zijn/haar kans wil wagen in de strijd om de Plastieken Plunk op Zine Happening. Je leest het goed, de veertiende editie -de derde die uitgereikt wordt op Zine Happening– wordt tevens de laatste. Dat laten we natuurlijk niet passeren zonder met een grote knal te eindigen.

Voor het zover is moet er eerst ingeschreven worden voor de nieuwe editie. Tot maandag 1 mei 2023 middernacht kan je je als stripmaker inschrijven voor De Plastieken Plunk 2023. Check eerst nog eens het reglement en begeef je dan naar ons inschrijvingsformulier. Vervolgens stuur je ons je meesterwerkje door.

De uiterste datum van inzending is dit jaar dus de Dag van de Arbeid. Daarna wordt een shortlist samengesteld van acht kortstrips die op de PéPé Soirée zullen meedingen naar het beeldje. De PéPé Soirée vindt voor het derde jaar op rij plaats tijdens Zine Happening, waarvan Pulp deLuxe co-organisator is, op zaterdag 20 mei in de Kunsthal in Gent. De winnaar gaat naar huis met €250 en een geboetseerd beeldje van Luc Cromheecke. De winnende strip wordt tevens gepubliceerd in Stripgids en Zone 5300 en geëxposeerd in bibliotheek De Krook in Gent.

Naast de Plastieken Plunk wordt ook de PukkelPlunk opnieuw uitgereikt, de jeugdprijs die zich richt op stripmakers tussen 14 en 18 jaar, en de Small Press BIG Award, de prijs voor de meest in het oog springende zine van het festival. Voor de PukkelPlunk kan je je nu ook inschrijven.

Verdere praktische info over de laatste PéPé Soirée volgt later nog. Bij deze nog een warme oproep om dit nieuws verder te verspreiden.

knop-01 knop-02 knop-03