In het weekend van 23, 24 en 25 september moet je in Brussel zijn voor de tweede editie van de tweetalige poëziemarkt "Poetik Bazar". Na een succesvolle eerste editie in 2021, keert Poetik Bazar terug naar BE-HERE (adres: Dieudonné Lefèvrestraat 4, 1020 Brussel) voor een weekend vol hedendaagse poëzie.

Laat je verrassen door een rijk gevuld programma met voordrachten, ontmoetingen, signeersessies, workshops, poëziewandelingen, rapsessies, dj-sets én een heuse uitgeverijmarkt waar zo'n 97 uitgeverijen vertegenwoordigd zullen zijn. Poetik Bazar verwelkomt uitgeverijen en tijdschriften uit België, Frankrijk en Nederland, evenals tal van schrijvers, illustratoren en fotografen.

Poetik Bazar is een project dat gedragen wordt door tal van partners: Les éditeurs singuliers, la Foire du livre de Bruxelles, maelstrÖm reEvolution, la Maison de la poésie d'Amay, les Midis de la poésie, Poëziecentrum en VONK & Zonen. I.s.m. L'Escaut, Francofaune, Lezarts Urbains, la Maison de la poésie de Namur, le Marché de la poésie de Paris, Passa Porta, Replica en Théâtre 140.

Poëziecentrum is niet alleen aanwezig met een uitgebreide boekenstand op de uitgeverijmarkt, we zijn ook betrokken bij verschillende lezingen en voorstellingen. Die zijn allemaal gratis, gaan door in het Nederlands en zijn voor iedereen toegankelijk.

Op zaterdag 24/09/2022 stellen we het nieuwe nummer van Poëziekrant voor. Deze voorstelling gaat door van 11:45-12:30 in BE-HERE. Wees welkom voor een gesprek met dichters Idwer de la Parra, Iduna Paalman en Evangeline Agape. Zij dragen ook poëzie voor. Constantinos Papageorgiou (Cyprus) en Maria Brás Ferreira (Portugal), de twee dichters uit het Versopolisnetwerk die hier te gast zijn, lezen elk een gedicht voor in hun eigen taal. Moderator: Carl De Strycker.

Meer info over het programma van Poetik Bazar vind je hier.