man staat aan het begin van een lange weg met een wereldkaart in de hand

Nieuwe schrijfwedstrijd

Schrijf een verhaal voor het dictee De Schrijfwijzen. Neem deel aan de wedstrijd op Azertyfactor.

Verhaal voor dictee De Schrijfwijzen gezocht 

Zie je het al voor je? Een bekende Vlaming leest jouw verhaal voor aan meer dan 3000 nieuwsgierige luisteraars die haast niet kunnen wachten op de volgende zin. Er heerst volledige stilte. Alleen jouw woorden vullen de grote hal van de bibliotheek. Al de boeken die rusten op de planken luisteren mee. De deelnemers aan De Schrijfwijzen nemen je woorden met veel aandacht in zich op en proberen die dan even perfect, zoals jij ze hebt neergeschreven, op hun blad te krabbelen. 

Neem deel aan deze wedstrijd en wie weet, wordt dat droomscenario jouw werkelijkheid!

Thema: verdwalen

Je laten verdwalen tijdens een citytrip en wel zien waar je uitkomt. Snuisteren in de bibliotheek, nieuwe boeken ontdekken en thuis verdwalen in een verse stapel leesvoer. Of letterlijk het spoor bijster raken tijdens een wandeling in het bos of een afspraak in een onbekende stad. Wij zijn benieuwd naar jouw (verzonnen) verdwaalverhaal. 

Je verhaal

  • Het thema is ‘verdwalen’.
     
  • Je verhaal telt minimaal 500 en maximaal 700 woorden. Bij voorkeur vormt het inleidend gedeelte, bestaande uit 120 tot 150 woorden, een afgerond geheel dat gebruikt kan worden als traditioneel dictee. Idealiter heeft dat inleidende gedeelte een open einde of cliffhanger. De rest van de tekst dient als basis voor het taalspel.
     
  • Je tekst hoeft niet te barsten van moeilijke woorden en instinkers. De Schrijfwijzen is geen wedstrijd voor woordenboekfetisjisten, maar een laagdrempelig en eigentijds taalspel. Je herwerkt je tekst later met de organisatoren van het dictee zodat die klaar is voor het taalspel. 

De spelregels

De deadline om je verhaal in te zenden is 15 mei 2024.

Lees alle richtlijnen op azertyfactor.be