Een van de mooiste muziektijdschriften ter wereld is op zoek naar een nieuwe coördinator/eindredacteur. Dat mag iemand zijn met een hart voor muziek die weet hoe je tijdschriften maakt, die de flow begrijpt, die luistert en denkt, opvolgt en schrijft.

Per kwartaal doe jij ongeveer het volgende

Je coördineert, bent eindredacteur en ook advertentiebeheerder van het tijdschrift Jazz&mo’ en de website:

 • Je plant en leidt de redactievergadering om de structuur en inhoud van het tijdschrift te bepalen. Op basis daarvan maak je het storyboard, verdeel je de taken en uiteindelijk brief je het geweldige team van externe redacteurs, columnisten, fotograaf en vormgevers. De uitvoering ligt vooral in de handen van dit team, jij stuurt aan. Zij kennen jouw redactierichtlijn intussen uit het hoofd. Af en toe ben jij degene die de contacten legt en je bent graag beschikbaar voor vragen vanuit het team.

 • Jij zorgt ervoor dat iedereen de deadline haalt, verzamelt alle teksten en kijkt de beelden na. Vaak vraag je zelf beeld op.

 • Een intensief deel van je job is de tekstredactie. Je zorgt ervoor dat het tijdschrift een geheel wordt, verbetert, controleert namen en data, vult aan. Je denkt aan hoe we onze lezers kunnen inspireren om het heerlijke avontuur van de jazz nog verder te ontdekken. Het storyboard krijgt een update en wordt de enige echte leidraad voor de vormgevers. Samen beginnen jullie aan enkele correctierondes tot jij, in dialoog met de hoofdredacteur, uiteindelijk de ‘goed voor druk’ geeft.

 • Op de dag van de publicatie volg jij je checklist, je zorgt ervoor dat uitgever Muziekmozaïek kan communiceren over het nieuwe nummer en begint aan de online promo.

 • Je bent verantwoordelijk voor de sociale media en de website, die een aanvulling is op het tijdschrift. Op de website kunnen dingen die in de gedrukte Jazz&mo’ niet kunnen: recensies heet van de naald (zowel concerten als albums), video, geluid (playlists of podcasts). Je schrijft of bedenkt uiteraard niet alles zelf, maar zet aan, volgt op en publiceert.

 • Je onderhoudt de contacten met onze zeer gewaardeerde partners, je zoekt nieuwe adverteerders, houdt de mediakit bij, stelt contracten op en volgt de advertenties en mediadeals op.

 • Je volgt persberichten op en onderhoudt contacten met bands, concert- en festivalorganisatoren, persagentschappen…

 • Niet vaak, maar wel af en toe en omdat het zo geweldig leuk is, neem jij een interview voor jouw rekening. Daarnaast stel jij ook altijd enkele redactiestukken samen.

 • Je bedenkt speciallekes zoals eindejaarscadeautjes of abonnementsacties.

Wat moet je daarvoor kunnen?

 • Puzzelen. Er zijn altijd meer ideeën en voorstellen dan pagina’s. Jij weet hoe je een verhaal kunt zoeken in de chaos. Je staat open voor input en weet met de nodige diplomatie en overtuigingskracht iedereen mee te krijgen in het verhaal van Jazz&mo’.

 • Communiceren, meedenken en instructies geven. Zo helder, gestructureerd en enthousiast mogelijk.

 • Een tijdschrift maken. Duh. Je weet dat het niet zomaar een aaneenreiging van interviews of aangeleverde tekstjes op papier is. Daar heb je ervaring mee. Je kent de regels van de geschreven Nederlandse taal. En als je twijfelt, weet je waar je kunt gaan zoeken.

 • Harde deadlines tolereren. Een goede voorbereiding is het halve werk, maar dan nog. Wanneer de drukdeadline van een tijdschrift nadert, is er veel waar je aan moet denken. Die tijdsdruk geeft jou vleugels. In het ideale geval geef je in die weken extra gas om het op andere momenten dan iets kalmer aan te doen.

 • Innoveren. Muziek en jazz staan nooit stil. Je houdt van muziek en bent net zo avontuurlijk als het genre, ziet opportuniteiten, schat de situaties en behoeftes in. Je bent creatief inzake het oplossen van problemen, het genereren van ideeën en het vinden van nieuwe werkwijzen.

Dit bieden wij

 • Een job in een kleine, maar ambitieuze en dynamische organisatie

 • Twee dagen per week

 • Vergoeding volgens de loonbarema’s (PC 329) in loondienst of als zelfstandige

 • Indiensttreding in januari 2023 of vroeger

Over Jazz&mo’

Jazz&mo’ is een verhaal over jazz. Het is een blad met een groovy flow, fijne interviews, pittige columns en sterke foto’s. We vertrekken vanuit de Lage Landen, maar doen verder net zo min aan grenzen als het genre waarover we het hebben. Het blad speelt met de veelzijdigheid, de avonturen en de tendensen van jazz vandaag. Jazz&mo’ belooft haar fans zin in jazz. Om op podia te ontdekken, om naar te luisteren, om zelf te spelen!

Het magazine verschijnt 4 keer per jaar en mikt op belevenis en service. Daarnaast is www.jazzandmo.be een platform waar de honger naar jazz en meer wordt gevoed.

Al dit moois wordt waargemaakt door een redactieteam en een geweldig vrijwillig team dat werkt aan reportages, recensies en columns. De eindredacteur stuurt beide teams aan, in samenspraak met de directeur van Muziekmozaïek, die optreedt als hoofdredacteur.

Over uitgever Muziekmozaïek

Jazz&mo’ is een uitgave van Muziekmozaïek, één van de negen door de Vlaamse Gemeenschap erkende landelijke amateurkunstenorganisaties. Muziekmozaïek laat muzikanten, organisatoren én liefhebbers alle hoeken van jazz & folk ontdekken, spelen, leren over heel Vlaanderen en Brussel. We doen dit door middel van twee gedrukte tijdschriften (Jazz&mo’ en Folk), speelkansen voor jong en minder jong talent (B-Jazz International Contest, Luisterplein (h)erkent Talent, Gooikoorts), artistieke ontplooiing (Ghent Youth Jazz Orchestra, Ethno Flanders, de Stage in Gooik) en als partner in crime van projecten waar we in geloven.

Muziekmozaïek draagt bij aan een inclusieve samenleving, waar iedereen gelijkwaardig is en discriminatie geen plaats heeft. Je komt terecht in een gedreven team met acht collega’s. Er is een gedragen visie die verschillen tussen onze medewerkers erkent en een actieplan om met die verschillen rekening te houden en drempels weg te werken. We werven aan op basis van competenties, ongeacht leeftijd, gender, geslacht, afkomst, levensbeschouwing of beperking.

Hoor je de roeping?

Overtuig ons waarom jij de geknipte coördinator/eindredacteur van Jazz&mo’ bent. Bezorg je motivatie & CV aan Patrick via patrick.clerens@muzmoz.be of Muziekmozaïek vzw, Nederpolder 2, 9000 Gent. Voor 21 november 2022.