Wat kan je verwachten?

Drie dagen lang word je ondergedompeld in spannend jong werk van startende theatermakers. Je gaat kijken en wisselt van gedachten met een kleine groep deelnemers en drie begeleiders. Je wordt geïntroduceerd in de kunst van het recenseren en krijgt feedback van ervaren critici: Evelyne Coussens (De Morgen,rekto:verso, Etcetera), Charlotte De Somviele (De StandaardEtcetera) en Simon Baetens (Etcetera). 

Tot slot ga je als beginnend recensent in gesprek met beginnende makers: wat denken zij over jouw teksten? Welke plek moet kunstkritiek hebben in het veld vandaag? Hoe stimuleren we een inspirerend gesprek tussen kunstenaars en critici?

Deelnemen aan de summerschool kost €50. Daarvoor krijg je:

  • Tickets voor voorstellingen Jong Werk op 2, 3 en 4 augustus
  • Catering (lunch + diner) in café Koer
  • Indien gewenst: overnachting op TAZ (tegen een klein prijsje)
  • Intensieve begeleiding door de redactieleden van Etcetera en rekto:verso: een kennismaking en introductiesessie aan het begin van het festival, digitale feedback tijdens TAZ en een afrondende feedbacksessie na afloop
  • Kennismaking met een community van beginnende auteurs
  • Minstens één van jouw teksten publiceren we online bij rekto:verso en Etcetera

Enthousiast?

Stuur dan een e-mail naar simon@e-tcetera.be waarin je jezelf kort voorstelt en vertelt wat je graag wil leren tijdens de summerschool. Stuur ook minstens 1 tekst (max 2 pagina’s) van jouw hand mee met een link naar podiumkunsten of cultuur. Ervaring met recenseren is niet strikt noodzakelijk, schrijfervaring en interesse in podiumkunsten wel.

Deadline: 18 juni.

Is €50 niet haalbaar voor jou of zie je andere obstakels die jouw deelname in de weg staan? Aarzel niet om ons dit te laten weten, dan zoeken we samen naar een oplossing.