visual podcast 40 jaar Etcetera

40 jaar geleden zag Etcetera, het allereerste Vlaamse tijdschrift voor podiumkunsten, het levenslicht. Tientallen recensenten, essayisten en kunstenaars schreven sinds 1983 in Etcetera met een kritische maar liefdevolle pen over theater, dans en performance. Om dat te vieren en onze eigen geschiedenis kritisch te bevragen, blikken we samen met verschillende generaties van makers en spelers terug. Onze gesprekken hoor je in vier afleveringen, telkens rond een ander thema. Is er nog sprake van een underground? Waren de jaren 1980 echt zo wit als we denken? Hoe zijn kunst en activisme naar elkaar toe gegroeid en begreep men vroeger iets anders onder politieke kunst? En hoe hebben de collectieven zich heruitgevonden? 

In de eerste aflevering hebben we het over de zin en onzin van underground met Marc VanrunxtJunior Akwety en Simon Van Schuylenbergh.

In aflevering 2 spreken we over hoe de invulling van de term ‘diversiteit’ in de afgelopen 40 jaar veranderd is met Willy Thomas, Dahlia Pessemiers Benamar & Patricia Kargbo.

In de derde aflevering hebben over collectiviteit met Jan Lauwers, Sara De Bosschere & Jesse Vandamme.

Via onderstaande link vind je de podcast terug op Spotify. Ook op andere podcast-apps kan je deze terugvinden. Veel luisterplezier!