Wet je pen, focus je blik en spits je oren: Fantômas nodigt je uit op een workshop filmkritiek tijdens MOOOV Filmfestival van 20 tot 28 april in Brugge.

De Young Critics-workshop helpt beginnende pennen om nog scherper te kijken en dieper te oordelen. Tijdens het MOOOV Filmfestival dompelen we ons onder in een resem films en bespreken we elkaars pennenvruchten daarover. Klaar voor een fijn bad kritiek met vijf andere kritische geesten en een heel gevarieerd programma aan films en gasten?

Cinea, Fantômas en MOOOV presenteren een nieuwe editie van de Young Critics-workshop, waarin zes aanstormende filmcritici de kans krijgen verslag te maken van het filmfestival in Brugge. De geselecteerde kandidaten schrijven zowel korte recensies als langere essays over verschillende festivalfilms. Daarbij worden ze dagelijks begeleid door redactieleden van Fantômas. Af en toe schuift iemand uit de brede wereld van (film)kritiek mee aan tafel.

Praktisch:

  • van 20/04 tot 28/04 in Brugge
  • op het MOOOV Filmfestival in Cinema Lumière en De Republiek
  • deelnemers regelen zelf hun verplaatsing en brengen hun eigen laptop mee

De workshop biedt de deelnemers:

  • overnachting en ontbijt in het historisch centrum van Brugge
  • lunch en avondmaal op het festival
  • een accreditatie voor het festival
  • toegang tot alle fysieke en digitale vertoningen

De workshop staat open voor schrijvers tussen 18 en 26 jaar die van filmkritiek (nog) niet hun hoofdberoep hebben gemaakt. De voertaal is Nederlands. De deadline om in te schrijven is 10 maart. Stuur jouw motivatiebrief en één filmkritische tekst naar redactie@fantomas.be. De geselecteerde kandidaten worden op 13 maart verwittigd.

De essays van de vorige editie lees je op bij Fantômas. Volg deze link voor de reviews.