cover van Noord & Zuid: Heeft het geschreven boek nog een toekomst

‘Wie boeken leest hoeft niet aan mindfulness en meditatie te doen’. Het nieuwste nummer van Noord & Zuid is geheel gewijd aan het thema ‘boek’ en vormt dus een weldaad voor de geest.

Gedrukt, digitaal, auditief: een puikje auteurs neemt de diverse verschijningsvormen van het boek onder de loep en weegt ze tegen elkaar af. Minder papieren boeken lezen heeft een negatieve impact op ons diepe denken en dreigt de maatschappelijke ongelijkheid te vergroten, stelt de ene. Niet voor niets roept het woord boek bij heel veel mensen begrippen als ‘fascinerend’ en ‘boeiend’ op, vult de andere aan. Meer zelfs, boeken kunnen een cruciale rol opnemen in zelfzorg, zoals tal van bibliotherapiepublicaties onderstrepen, voegt een derde daaraan toe.

De hier beschikbare ruimte schiet tekort om alle bijdragen een korte echo te gunnen, maar we geven u nog snel mee dat ook kinderboeken, grafische romans, woordenboeken, kookboeken, de o zo onmisbare kleine boekhandel en de poëzie in hiphop niet achterwege blijven in deze editie, naast de zoals gebruikelijk aanwezige poëzie en persoonlijke beschouwingen. Boek alvast uw leesmoment.

Dit nummer downloaden? Dat kan hier!