cover van VERZIN zomer 2023 met protret van Sulaiman Addonia

De Brits-Eritrees-Ethiopische auteur Sulaiman Addonia kruipt in bad met zijn personages, maakt een vuist tegen censuur in de letteren en breekt een lans voor een holistische vorm van schrijven: “Literatuur werd te lang gedomineerd door mannen die uitpakken met hun ratio. Maar een verhaal is zoveel sterker als je de emotionele intelligentie ook toelaat.”

Een gesprek over in de huid kruipen van personages, zintuigelijk schrijven en zijn tweede boek Stilte is mijn moedertaal.

Hoe schrijf je reisverhalen?

Wat maakt een goed reisverhaal? We gaan in gesprek met auteurs Jeroen Theunissen, Ap Dijksterhuis en Frédéric Gros. Hoe documenteren zij een reis? Welke tips geven zij de lezers die zelf aan een reisverhaal willen beginnen?

Verder onderzoeken we in het dossier de opmars van het genre young adult, bespreken we wat young adult auteurs inspireert en leren we schrijven voor jongeren met Tine Bergen. Ook toont Toon Horsten, van de gloednieuwe Uitgeverij TZARA, ons de kneepjes van het vak. 

En verder...

  • In gesprek met Greta Vandeborne over haar tweede boek In mijn hart woont een meeuw,
  • De erotische scène ont(k)leed: hoe begin je aan een erotische scène?
  • Zin in: een literaire pluktuin met blogs, vlogs en podcasts,
  • Schrijven en Vertellen: cursus in de kijker,
  • Een vragenronde met Frederik De Cock, winnaar van de wedstrijd ‘Gedichten om te koesteren’,
  • Volgspot: nieuwe literaire creaties,
  • Don Vitalski vist parels op uit Azertyfactor,
  • Een nieuwe literaire puzzel.

Neem een verfrissend drankje bij de hand, zet je zonnebril op en geniet van een nieuwe portie schrijfinspiratie met VERZIN.

VERZIN voor jou?

Abonnee worden?

Maak er snel werk van en krijg vanaf juli hét schrijfmagazine vier keer per jaar voor slechts 24 euro in je brievenbus. Ga je voor automatisch terugkerende betaling? Dan heb je korting en betaal je slechts €20. 

Als abonnee krijg je korting op de manuscriptbeoordeling en de Schrijfdag

Los nummer kopen?

Ga naar onze shop of haal hem bij één van onze verkooppunten in je buurt.