cover van VERZIN winter 2024 met op de cover Patricia Jozef

“Wanneer je eerste boek ontstaat, ben je nog geen schrijver voor de wereld”, zegt Patricia Jozef. “Na je debuut word je een schrijver en zijn er verwachtingen.” Gelukkig is ze gefascineerd door het proces. “Schrijven is een gesprek met de wereld. Bovendien is het schrijver-zijn ook fantastisch: hoe je je dagen wil doorbrengen valt samen met hoe je gezien wordt door de buitenwereld. Dat geeft heel veel rust.” Een gesprek over hoe moeilijk of makkelijk onderzoek kan gaan, de vrijheid van de roman en tijd als bondgenoot.

Uitgeven in eigen beheer

Een boek publiceren is dé grote droom van bijna elke schrijver. Wil je baas zijn over eigen boek? Dan biedt uitgeven in eigen beheer tal van mogelijkheden. VERZIN stuurde een redacteur anoniem op pad die drie self-publishing platformen met elkaar vergeleek. Een undercover onderzoek met verrassende resultaten.

Thrillerauteur Benny Baudewyns mag zich met zijn ambitieuze meesterwerk ‘Het Buchinsky incident’ de winnaar noemen van de Hercule Poirotprijs 2023, de belangrijkste Vlaamse literatuurprijs voor het spannende boek. Reden genoeg voor VERZIN om deze onverbeterlijke veelschrijver aan de tand te voelen over zijn succesrecept.

En ook: een gesprek tussen Xavier Roelens en Kevin Amse, die met tien jaar verschil de pen in de hand namen over slam poetry. Lees de eerste column van onze nieuwe huiscolumnist Harlinde Bormans. Ze verkent de alom bekende uitspraak: wat je zelf doet, doe je beter. Is dat echt wel zo? Tot slot geeft Julie Verhaert een inkijk in de werkdag van een uitgever. Je leest het, waar anders, in VERZIN.


En verder

  • Zijn schrijfwebsites veilig? Vraag van de lezer,
  • Zin in: een literaire pluktuin met blogs, vlogs en podcasts,
  • Een weekend puur schrijven: cursus in de kijker,
  • Snelvuur met Lisette Lombé, vanaf Gedichtendag 2024 de Dichter des Vaderlands,
  • Volgspot: nieuwe literaire creaties,
  • Don Vitalski vist parels op uit Azertyfactor,
  • Een nieuwe literaire puzzel.

Begin het jaar met nieuwe schrijfplannen en VERZIN bij de hand.

Abonnee worden?

Maak er snel werk van en krijg vanaf oktober hét schrijfmagazine vier keer per jaar voor slechts 24 euro in je brievenbus. Ga je voor automatisch terugkerende betaling? Dan heb je korting en betaal je slechts €20. 

Los nummer kopen?

Ga naar onze shop of haal hem bij één van onze verkooppunten in je buurt.