cover van verzin met portret van diane broeckhoven en ingrid vander veken

“Wij zijn allebei echte vertellers, maar dat hebben we niet van elkaar”, deelt Ingrid Vander Veken. Met ‘we’ heeft ze het over zichzelf en Diane Broeckhoven. Het zijn twee grandes dames van de Vlaamse literatuur die al jaren goed bevriend zijn. Hun carrières vertonen heel wat synchroniciteit, zo zeggen ze zelf, en dus mag het niet verbazen – toeval bestaat niet – dat ze beiden dit jaar een nieuw boek publiceerden dat de weg vond naar veel enthousiaste lezers. Voor Diane Broeckhoven is het haar vijftigste. Dat verdient champagne, of toch minstens een demi-demietje.

Een gesprek over herkenbaarheid in literatuur, tact bij non-fictie en langdurige schrijversvriendschappen.

Creatief schrijven en AI: vriend of vijand?

aandachtspunten voor wanneer jij in je pen kruipt. Het dossier focust op creatief schrijven en AI. Wat betekent de technologie concreet voor schrijvers? Is het een vijand of kan het een bondgenoot worden? We trekken op onderzoek en praten met wetenschappers en schrijvers.

Verder gaan we in gesprek met Sholeh Rezazadeh over haar tweede boek Ik ken een berg die op me wacht. Na het succes van haar debuut De hemel is altijd paars verlaat ze autobiografisch schrijven maar pent ze een even emotioneel verhaal. Tot slot geeft Marieke De Maré een inkijk in haar docentschap én schrijfpraktijk. Welke docenten maakten zo’n indruk dat ze hun lessen nu vertaalt voor haar eigen studenten? 

En verder...

  • Hoe bepaal je de doelgroep van je boek?
  • Zin in: een literaire pluktuin met blogs, vlogs en podcasts,
  • Wegwijs in het uitgeeflandschap: cursus in de kijker,
  • Een vragenronde met Hanneke Middelburg, schrijver van de tekst voor het taalspel De Schrijfwijzen,
  • Volgspot: nieuwe literaire creaties,
  • Don Vitalski vist parels op uit Azertyfactor,
  • Een nieuwe literaire puzzel.

Maak het 's avonds gezellig met een warm drankje, een stuk gebak en jouw exemplaar van VERZIN.

Abonnee worden?

Maak er snel werk van en krijg vanaf oktober hét schrijfmagazine vier keer per jaar voor slechts 24 euro in je brievenbus. Ga je voor automatisch terugkerende betaling? Dan heb je korting en betaal je slechts €20. 

Los nummer kopen?

Ga naar onze shop of haal hem bij één van onze verkooppunten in je buurt.