cover van VERZIN met Carmien Michels

VERZIN lente 2023

“Ik heb geen antwoorden,” zegt Carmien Michels aan het eind van het interview. “Daarom vind ik poëzie en proza ook zo mooi, omdat je erin kunt verbergen dat je geen antwoorden hebt.”

Tien jaar schrijverschap, dat is niet niks als je nog maar 32 bent. Carmien Michels debuteerde in 2013 met de roman We zijn water. Er volgden nog een roman en gedichtenbundel. Ook stond ze vaak op het podium. In 2021 gooide ze hoge ogen met de straffe verhalenbundel Vaders die rouwen.

Een gesprek over podiumpoëzie, vanuit een underdogpositie aan een project werken en familiegeschiedenis als inspiratie voor een verhaal.

Feest! 20 jaar Creatief Schrijven vzw

In dit nummer van VERZIN vieren we feest! Creatief Schrijven vzw viert haar twintigste verjaardag. We herbeleven samen met jou enkele hoogtepunten en gaan op zoek naar de cijfers achter de woorden. Twintig jaar schrijfcursussen, hoeveel uren schrijven was dat? Waar streken de veertien editie van Schrijfdag neer? En wie schreef mee aan het eerste én het meest recente nummer van VERZIN?

Het dossier beantwoordt alle vragen en laat enkele sleutelfiguren voor de organisatie aan het woord.

En verder...

  • Hoe kan kunst dienen als inspiratie voor literair werk?
  • Een gesprek met Louis Stiller, die 30 jaar geleden zijn eerste boeken over schrijven publiceerde en nu met een nieuwe reeks komt. Hoe verandert het schrijflandschap de voorbije 30 jaar?
  • Op de koffie bij Benno Barnard: na 40 jaar essays en poëzie eindelijk een roman,
  • Tine Bergen over plot en plotwendingen,
  • Een snelvuur-vragenronde met Lies Vinck, de nieuwe jeugdstadsdichter van Dendermonde,
  • Een nieuwe Peters puzzel.

Zet jezelf aan het schrijven met hét tijdschrift dat je daarbij helpt.