In deze tijden van nepnieuws, desinformatie en alternatieve feiten is literaire non-fictie misschien wel populairder dan ooit. Maar wat omvat het precies? Onder de paraplu van dit begrip schuilen talloze genres: van verhalende essays tot true crime, van memoirs en reportages tot reisverhalen en biografieën. Is het wel een bruikbare term in de literaire etikettering? Vallen er duidelijke criteria voor te bepalen? Alleen beschrijven wat echt gebeurd is, de waarheid zoeken of de werkelijkheid vatten? Of is ‘waar gebeurd' wel degelijk een excuus?


DW B richt de volgspot op dit wonderlijk hybride genre dat steeds opnieuw aan het eigen imago lijkt te ontsnappen. In het unieke DW B-boeknummer Betere waarheid verzamelen curatoren Arnoud van Adrichem en Peter Vermeersch inzichten én achtergronden over de ongrijpbare ‘literatuur van de feiten’. En bovenal ook een reeks hoogwaardige nieuwe literaire non-fictieteksten.


Met essayistische bijdragen van Joris van CasterenJos JoostenEmy KoopmanMark VitulloPascal VerbekenPieter VermeulenSven Vitse en Dirk van Weelden


Oorspronkelijke én nieuwe literaire non-fictie van Johan de BooseJan BrokkenSigrid BoussetRenske DoorenspleetMira FeticuElma van HarenLieve JorisKoen PeetersFilip Rogiers en Peter Vermeersch.

Benieuwd naar dit nummer? Lees er alles over op onze website!