banner met informatie over de Literaire Schurft
Op 9 juni viert literair tijdschrift Kluger Hans tijdens het lanceringsevent Literaire Schurft haar nieuwste nummer #42 Chaos. Enkele auteurs die in het nummer verschijnen betreden het podium en presenteren hun creatieve bijdrage aan deze editie. Het evenement gaat van start om 20 uur in Koevoet te Gent

 

Kluger Hans?

Kluger Hans is een literair boorplatform voor opkomend en onbekend talent, in woord én beeld. Ontmoet het schrijftalent van morgen. Kluger Hans is er voor de nieuwsgierige lezer die graag verder kijkt dan de gevestigde namen. Via dit tijdschrift leer je nu al de auteurs kennen die over vijf jaar op ieders salontafel prijken. Kluger Hans legt de nadruk steeds op vernieuwende tekstexperimenten en een unieke vormgeving. 

 

Literaire Schurft?

Bij het verschijnen van elk nieuw nummer organiseert Kluger Hans een literair evenement om lezers te besmetten met de woorden van onze laatste worp.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto van Bouke Schut

Bouke Schut. Foto Kelli de Vriendt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benjamin De Roover & Casper Burghgraeve. Foto Lore Deuninck.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gwyn Bouwman. Foto Arwen La Rocca.

Gwyn Bouwman. Foto Arwen La Rocca.

 
 
 
 
 
 

Programma Literaire Schurft

Op de lancering van ons nieuwste voorjaarsnummer brengt auteur Bouke Schut een voorproefje van zijn verhaal ‘Afscheid’ en trakteert dichtersduo Casper Burghgraeve en Benjamin De Roover het publiek op een eigenzinnige performance.

Bouke Schut is redacteur bij literair platform Karakters. Pendelend tussen Amsterdam en Antwerpen schrijft hij over alles wat op zijn pad komt. Eerder werk verscheen in o.a. Kluger Hans #35 Denkmal, De Optimist, cineville.nl en Filmmagie. 

Casper Burghgraeve is dichter en amateurkunstenaar. Hij studeert in Gent en is lid van Auw La, studentenvereniging voor poëzie. Momenteel woont hij in Oudenaarde, waar hij nog steeds voor school werkt en in zijn kamer zit. Benjamin De Roover is dichter. Hij studeerde in Gent, waar hij ook als lid van Auw La verscheidene literaire evenementen organiseerde. Nu woont hij terug in Zottegem, waar hij werkt en wandelt.

 
 
 
 
 

#42 Chaos?

Er geen ontkomen aan: chaos ligt overal op de loer. Onze auteurs spelen met de overrompeling van chaos als verzet tegen de wurggreep van een maatschappij gefundeerd op regelmaat. In hun teksten experimenteren ze met controleverlies en met de merkwaardige kalmte die daarop volgt, waaruit nieuw leven kan ontspruiten. De peetoudersn deze editie zijn auteurs Gaea Schoeters en Arno Van Vlierberghe.

 
 
 
 
 
coverfoto van #42 chaos
 
 
 
 
 
 
 
 

Praktisch

Wanneer // 9 juni om 20 uur

Locatie // Koevoet, Kleindokkaai 3-5, 9000 Gent 

 

Meer informatie over Kluger Hans vind je op www.klugerhans.org.

 
 

Ben je al abonnee van Kluger Hans?

Wil je als eerste #42 Chaos in je brievenbus zien verschijnen? Abonneer je dan nu op Kluger Hans! Of doe iemand een jaarabonnement cadeau met onze nieuwe cadeaubonnen.