Kluger Hans viert haar nieuwste nummer met een tentoonstelling! In samenwerking met De Centrale koppelden we vier kunstenaars aan vier auteurs. De kunstenaars lieten zich inspireren door de teksten van deze schrijvers uit #41 Gêne. Die creatieve som leidt tot een kruisbestuiving tussen woord, muziek en beeld. Het eindresultaat wordt eind november tentoongesteld in De Centrale.

Je bent warm uitgenodigd voor het officiële toonmoment op vrijdagavond 26 november – met live voordrachten en een drankje. Langskomen om een kijkje te nemen kan ook nog in het weekend van 27 en 28 november.

Officieel toonmoment: vrijdag 26 november om 19.30 uur.

Nog te bezichtigen op zaterdag 27 & zondag 28 november, telkens van 14 uur tot 18 uur.

Locatie: De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent.


Ontmoet de kunstenaars en schrijvers

Foto van Miran en Hanne
Miran Öztürk & Hanne Craye (©Femke Verthé)

Miran Öztürk zal een streepje muziek voorzien bij het korte verhaal van Hanne Craye. Hij speelt in bands die gaan van rock, pop tot Arabisch geïnspireerde flamenco en Iraanse spirituele muziek vandaag.

Foto van Sarita en Jonathan
Sarita Kuruova & Jonathan van der Horst (©Jante Wortel)

Sarita Kuruova schrijft poëzie en laat zich inspireren door Jonathan van der Horsts essay ‘Provare a = cercare di’.

Foto van Lore en Marloes
Lore De Schutter & Marloes van der Singel

Lore De Schutters kunst bevindt zich tussen taal en beeld, dat uit zich o.a. in projecten met found footage. Zij gaat aan de slag met het gedicht van Marloes van der Singel.

Foto van Sanna en Sixtine
Sanna Shirzhad & Sixtine Bérard (©Michiel Devijver)

Sanna Shirzhad werkt met textiel in haar kunstpraktijk, die voor dit project verweven is met de poëzie van Sixtine Bérard.


Literaire Schurft? Bij het verschijnen van elk nieuw nummer organiseert Kluger Hans een literair evenement om lezers te besmetten met de woorden van onze laatste worp.

Interesse in #41 Gêne? Je kan je hier een exemplaar aanschaffen.

Deze editie van Literaire Schurft in samenwerking met De Centrale wordt mede mogelijk gemaakt dankzij steun van stad Gent en Cultuur Gent.