Koop Arduin 34 en ontvang een kortingsbon van €15 voor KATS!

Kent u Jacob Kats? Neen, niet de Jacob Cats uit Den Haag maar wel degelijk Kats-met-K. Was wereldberoemd in Brussel en ver daarbuiten. Schreef boeken, maakte theater, organiseerde politieke meetings, bedreef agitprop toen dat begrip nog niet bestond. Rosa Luxemburg begint een van haar historische essays met een eresaluut aan Kats. Bakoenin, Marx en Engels kwamen bij hem op de koffie. Onze eigen beroemde historicus Karel Van Isacker noteerde ooit: ‘In den beginne was Jacob Kats.’ En toch … vind je in dit land geen steeg die naar Kats is genoemd. Hoe vergeten kan je zijn? 

In Kats! Of hoe in de vroege negentiende eeuw een Brusselse theatermaker aan de wieg van het socialisme stond zorgt Johan Wambacq voor eerherstel. Aan de hand van citaten uit zijn teksten en toneelstukken wekt hij de oude agitator en organisator weer tot leven en tekent in een adem een woelig tijdsgewricht. 

"Het is een schande dat ik tot nu toe niets wist van Jacob Kats. Was ik gelovig, ik maakte hem tot patroonheilige van mijn ambacht. Een standbeeld op de Brusselse Papenvest misschien? In elk geval een naam om nooit meer te vergeten: Jacob Kats." 

- Josse De Pauw, theatermaker en acteur

Koop nu Arduin 34 en ontvang de bon voor Kats! in je mailbox

Op onze website www.amvb.be kan je Arduin 34 bestellen. Arduin is het Nederlandstalig erfgoedtijdschrift uit Brussel bij uitstek van het AMVB. Bij aankoop van Arduin 34 krijg je gratis een bon in je mailbox opgestuurd om het boek KATS! geschreven door Johan Wambacq aan te kopen voor de prijs van slechts €10 ipv €25.