Cover Klankbord #114

Met het drukke voorjaar achter ons wens de redactie van Klankbord iedereen graag een paar maten rust toe deze zomer. Klankbord #114 begeleidt je daarbij graag met een boekentip, luistertips en verschillende repertoiretips.

  • En ook al is het vakantie, toch gaat het in dit nummer geregeld over onderwijs. Zo schreef Lena Gevaerts een boeiende masterproef over succesvol krachten verenigen voor kunstbeleving bij kinderen en jongeren. Hierbij gaat ze op zoek naar de meerwaarde, de hindernissen en de voorwaarden voor een goede samenwerking tussen basisscholen en amateurkunstenverenigingen. Lena licht kort de belangrijkste conclusies en aanbevelingen toe.
  • Daarnaast engageren we ons samen met het deeltijds kunstonderwijs voor het project Belgian Collection of Instruments. Hiermee willen we getalenteerde kinderen en jongeren met minder middelen toeleiden naar hoogkwalitatieve instrumenten. Ken jij iemand die in aanmerking komt, of heb je zelf een instrument dat je wil schenken of uitlenen? Duik dan zeker even de website in.
  • Verder werkte Concertband Cecilia Geraardsbergen samen met de muziekacademie voor een VLAMO Award-initiatief. KH Tessenderlo bracht dan weer een nieuw verhaal van The Lord of the Rings op de bühne.
  • En er wordt ook stevig gemarcheerd op de theaterplanken voor het project Badaboem. Het professionele gezelschap achter de voorstelling zoekt nog slagwerkgroepen die interesse hebben om deel te nemen aan een heuse muziektheaterproductie!
  • Wil je liever in je buurt Open Monumentendag bezoeken op 10 september, dan kan je binnenkort op onze website alle deelnemende muzikale gemeenten terugvinden. #rondjekiosk
  • De creatievelingen onder ons kunnen nog deelnemen aan verschillende wedstrijden (o.a. VLAMO Compositiewedstrijd, VLAMO Mars- en Showwedstrijden, WTC Percussie, BBK) en de talrijke workshops die dit najaar op de kalender staan. Van Böhmische blaasmuziek over componeren voor fanfare tot concertpercussie, accordeon en nog heel wat andere instrumenten … leerrijk wordt het zeker!
  • Verder belichten we het leven en werk van André Waignein en gaan we in gesprek met Tijmen Botma.
  • Nele Van den Broeck schreef ten slotte een fijne column over schillen en oefenen.

Laat je instrument deze zomer toch maar niet te veel stof vergaren. Want we weten allemaal wat je kan baren door goed te oefenen.