wanneer: 21-30 juni 2024
waar: Bar Edward, Speldenstraat 1, 9000 Gent
wat: Tentoonstelling en activiteiten

21.06: Vernissage »
22.06: 24h Comics Challenge »
27.06: Drink&Draw deLuxe »
29.06: De Grote StripBitch »
30.06: Finissage met lezing/workshop AI en illustratie »

Gelijkvloers: Expo en Café
Verdieping 1: Galerie Platte Commerce

do-vr: 17u-22u
za-zo: 11u-22u

De naam GRID verwijst naar de 'vakjes' waaruit veel strips zijn opgebouwd. Het grid heeft een lange geschiedenis binnen het narratieve beeld, insinueert het verstrijken van tijd en creëert een wereld waarin scènes en personages zich kunnen ontplooien.

Uit de 225 inzendingen maakte een driekoppige jury een selectie van veertien one page comics. Deze ingezonden werken worden netjes ingekaderd en krijgen een plek op de tentoonstelling. Naast de expo kan je genieten van een week vol activiteiten.

GRID

Vernissage

Ontdek op vrijdag 21 juni als eerste de tentoongestelde werken van Bobby de Groot, Hanno De Rycke, Imke Bogers, Jari Asselman, Jeroen van Wijngaarden, Joost Halbertsma, Louise De Meester, Lotte Dijkstra, Maryse De Bruyn, Nathan Verbeelen, Nova de Hoo, Octavia Roodt, Pinda en Reinout Bossuyt.

Ontdek hier de teaser van de geselecteerde werken »

Deuren gaan open vanaf 17u. De officiële opening is om 20u.

24h Comics Square

24hcc

Een kamer… 24 tekenaars… elk met 24 lege pagina's… en 24 uur die voor ons liggen… GO!

Zo ziet de 24h Comics Challenge eruit. Het concept is ooit bedacht door de befaamde stripmaker en theoreticus Scott McCloud in 1990 om striptekenaars uit te dagen om binnen één dag één beeldverhaal af te werken.

De 24 uur durende tekenmarathon op zaterdag 22 juni wordt georganiseerd door Tieten Met Haar. Striptekenaars gaan er de uitdaging aan om een beeldverhaal te creëren in 24 uur, van begin tot einde. Een ware marathon. Er zijn 24 plaatsen. De open call om deel te nemen loopt nog tot dat aantal bereikt is.

Schrijf je hier in »

24h Comics Challenge

Donderdag 27 juni zijn jullie welkom op een Drink&Draw deLuxe. Neem je schetsboek mee en schuif aan tafel om vrij te tekenen of je te laten inspireren door de muziek en de muzikanten.

Café

Wat mag het zijn, een pintje of een wijntje? Met een drankje in de hand verken je de veertien ingezonden beeldverhalen van GRID. Bovendien kan je er nog een extra tentoonstelling meepikken van Galerie Platte Commerce.

De Grote StripBitch

Wie eens wil reflecteren over zijn werk kan op zaterdag 29 juni terecht bij De Grote StripBitch.

We bekijken samen je werk en geven je feedback op je werk en je artistieke parcours. Inschrijven is verplicht, je krijgt een tijdslot toegewezen.

Workshop AI en Illustratie

Benieuwd hoe je van ai gebruik kan maken bij het creëren en aanpassen van tekeningen? Of zit je met ethische en praktische vragen over wat ai komt veranderen in het veld van illustratoren en striptekenaars? Schrijf je in voor deze AI workshop en kom er alles over te weten. Je mag op het einde zelf ook even aan de slag gaan.

Partners

GRID is een initiatief van Pulp deLuxe en wordt gesteund door Literatuur Vlaanderen, Cultuur Gent, Stripgids, Trefpunt en Zwartopwit.

partners

Meer info

Hier vind je een link naar de Facebook evenementpagina »