Etcetera 175: DREMPELVREES

Banner Etcetera 175

De podiumkunsten zeggen over zichzelf graag dat ze voor iedereen zijn. Maar wie is die ‘iedereen’ eigenlijk? Missen we, alle inspanningen rond publieks­werking en inclusie ten spijt, niet nog steeds een heleboel mensen in onze zalen? Is het gemiddelde publiek niet al te vaak een homo­gene groep uit de hogere middenklasse, met normatieve, mobiele lichamen en artistieke geletterdheid? Hoe komt dat? Welke fysieke en mentale drempels bepalen wie wel en wie niet in de theaterzalen zit?

Deze vragen lagen aan de grond van ons 175e nummer: DREMPELVREES. Etcetera 175 is nu integraal online te lezen op e-tcetera.be. Lees je liever op papier? Neem dan een abonnement of neem ons magazine gratis mee in een van de vele verdeelpunten. Zoek met ons mee naar leesbaarheid, over alle mogelijke drempels heen. Alle teksten in deze editie zijn ook beschikbaar in audiovorm: je vindt de links in elke tekst of in je podcast app.

Met teksten van: Wouter Hillaert, Joachim Robbrecht, Kelsie Acton, Lauren Borremans, Evelyne Coussens, Dahlia Pessemiers-Benamar en Sandra Sara Raes Oklobdzija.