De term STAVAZA is inmiddels gemeengoed in verslagen van vergaderingen en bijeenkomsten. Meestal staat hij ergens onderaan de agenda om alle aanwezigen de kans te geven de laatste ontwikkelingen op hun terrein mee te delen. DW B plaatst de STAVAZA bovenaan de agenda.

Curator Erwin Jans vroeg de leden van de kernredactie en van de redactieraad van DW B om een STAVAZA (stand van zaken) van hun literaire werk. Dat leverde een bonte verzameling van korte teksten op: gedichten, verhalen, vertalingen, biografische stukken, stellingnames, essays, een tekst voor een podcast, een toneelstuk, enzovoorts. Over een geboorte en over een beroerte, over het belang van de traditie en over de uitdagingen van een nieuwe taal, over afscheid nemen na dertig jaar, over duikboten, over de zoektocht naar een man met de naam Austerlitz, over elke dag duizend meter zwemmen, over lust en intellect bij Frans Kellendonk, over onvoltooide romancycli, over ‘We Are the World’ en andere liedjes, over een onwettige dochter, ... 

Met bijdragen van Alara Adilow, Arnoud van Adrichem, Patrick Bassant, Lars Bernaerts, Johan de Boose, Hugo Bousset, Anneke Brassinga, Saskia de Coster, Christophe Van Gerrewey, Ortwin de Graef, Bas Groes, Elma van Haren, Atte Jongstra, Mustafa Kör, Jan Lauwereyns, Koen Peeters, Yves Petry, Johan Reyniers, Jeroen van Rooij, Alfred Schaffer en Peter Vermeersch.

Daarnaast is er nieuw werk van Eelkje C. Bosch, Lotte Brown, Anne Louïse van den Dool, Angelika Geronymaki, Liesbeth D’Hoker, Arno Huysegems, Maarten Inghels, Peter van Lier, Michael ter Maat, Leonie Moreels, Tonnus Oosterhoff, Kreek Daey Ouwens en Christiaan Ronda.

Meer weten over 'STAVAZA'?