Terras is een hedendaags tijdschrift voor internationale literatuur met een eigen stijl en een goed oog voor nieuwe ontwikkelingen. In Terras vind je bekende en onbekende literatuur van hoge kwaliteit. Terras houdt de lezer scherp en betrokken.

Terras is een ontdekkend tijdschrift voor internationale literatuur dat opereert in het voetspoor van het roemruchte tijdschrift Raster. Terras wordt gemaakt door dichters, schrijvers en vertalers met een internationaal netwerk en een zintuig voor het nieuwe en blijvend waardevolle. Als platform voor vertaalde literatuur werkt Terras samen met getalenteerde vertalers die het een kans biedt en kritisch begeleidt. Terras legt de nadruk op literatuur die nog niet ontdekt is maar wel de moeite van het ontdekken waard. Het tijdschrift opereert als pionier.

Wist je dat?

  • Terras bijzonder fraai vormgegeven wordt door Herman van Bostelen, met altijd een pakkende typografische verbeelding van het thema op de kaft in rood en zwart?
  • Terras speciaal voor de abonnees ook bijzondere uitgaven maakt: vertalingen van contemporaine klassiekers uit de wereldpoëzie, een kunstenaarsboek of een nog onuitgegeven verhaal van een bijzondere auteur?
  • ook op de website van Terras bijzondere extra bijdragen verschijnen, zoals extra teksten, films, muziek en nog meer?
Cover Terras Jungle
Cover Terras Scandinavië
Cover Terras naar water
Cover Terras Cariben
Cover Terras theater
Cover Terras over de grens
Cover Terras Afrika

Praktisch

Terras verschijnt twee maal per jaar in een stevige editie van boekachtige kwaliteit. Een abonnement kost € 35 (studenten: € 25 in het eerste jaar) en bevat naast twee nummers ook telkens een speciale boekuitgave.

Website: https://tijdschriftterras.nl/

Contact: redactie@tijdschriftterras.nl