Tussen tekst en werkelijkheid vinden we een paradoxaal pact: veroordeling én toenadering, herstel én verwerping zijn. Tweemaal per jaar, op de dag- en nachtevening, kan je in het literaire tijdschrift Equinox die tegenstrijdige mogelijkheden van de tekst ervaren.

Elk nummer werkt rond een specifiek thema en onderzoekt met eigenzinnige en gedurfde teksten de slagvaardigheid van kunst en filosofie. Essays, kortverhalen, literaire miniwoordenboeken: alles is mogelijk. De tekst beproeven, in hem de Weigering nastreven, geldt bij Equinox als conditio sine qua non.

Met Equinox krijg je bovendien een Belgisch tijdschrift in handen. Dat wil zeggen: een kans om de schaduw over de literaire en intellectuele verdiensten van de Franstalige gemeenschap op te klaren.

cover Equinox 4 headshot
cover Equinox 3 carnaval
cover Equinox 2 con carne
cover Equinox exethica

Praktisch

Equinox verschijnt twee keer per jaar, in maart en september. Een los nummer kost 9,5 euro, een jaarabonnement 18 euro en een steunabonnement 30 euro. Je vindt Equinox in deze verkooppunten. Op deze pagina kan je Equinox rechtstreeks bestellen.

Contact: contact@equinoxinfo.be
Website: www.equinoxinfo.be

Facebook: https://www.facebook.com/revueEQUINOXtijdschrift