Folio brengt tijdschriften samen, want we kunnen veel leren van elkaar. Ook regelt Folio sprekers, specialisten in hun vak die hun kennis met de redacties komen delen. Deze beide manieren om kennis en good practices met elkaar te delen – peergericht en met externe sprekers – passen we toe in verschillende formules:

  • Foliofeedback: vier redacteurs van vier verschillende tijdschriften lezen elkaars tijdschrift en geven ongezouten hun opbouwende commentaar.
  • Foliokaffee: Een of meerdere sprekers komen rond een thema hun kennis delen. In het informele tweede deel wordt er verder over het thema doorgeboomd. In het verleden organiseerden we al Foliokaffees rond publieksverbreding, online vs. print, abonneewerving en het fysieke aspect van tijdschriften.
  • Op 20 november 2020 vond de eerste Foliodag plaats. Door coronaomstandigheden werd het een onlinemoment van uitwisseling rond thema's als aanvullende financiering, de diversifiëring van een redactie en de flow van een redactieproces. Ook hielden we workshops rond eindredactie en het opstellen van een communicatieplan. We organiseren in de toekomst een nieuwe Foliodag zodra we opnieuw fysiek samen mogen komen.
Aankondiging Foliodag 2020